Percutian Ke Aceh Dan Sabang

Pakej Percutian Ke Aceh 5 Hari 4 Malam scaled e1581676924919 - Percutian Ke Aceh Dan Sabang

Percutian Ke Aceh Dan Sabang

Industry pelancongan di Aceh kini telah berkembang sebagai sebuah industry yang memainkan peranan sangat penting. Pelancongan juga menjadi industry yang boleh dipercayai yang jika diuruskan dengan betul oleh pihak-pihak yang berpengalaman dan akan menyokong usaha untuk memelihara nilai budaya yang ada di Aceh.

Sehingga pelancong yang datang ke Aceh dapat mengetahui sejarah dan gaya hidup rakyat Aceh, serta keanekaragaman budaya, kecantikan semulajadi yang ada di Aceh.

Untuk itu kami dari syarikat Percutian Bajet Aceh menyediakan Pakej pelancongan ke Aceh atau Percutian ke Aceh dan Sabang untuk menjelajahi atau meneroka keindahan semulajadi Aceh Darussalam. Pakej Percutian Ke Aceh Dan Sabang ini adalah pakej percutian atau pakej lawatan pilihan Negeri Indonesia lainnya.

Aceh atau yang juga diketahui dengan nama lain provinsi Aceh Darussalam terletak di ujung utara Pulau Sumatra adalah wilayah paling barat di kepulauan Indonesia dan sangat dekat dengan negeri Malaysia dan negeri Singapura.

Mengapa Memilih Percutian Ke Aceh Dan Sabang

Aceh merupakan salah satu negeri yang bersyariat di Indonesia, selain negeri yang bersyariat Aceh juga merupakan salah satu province di Indonesia yang memiliki banyak tempat-tempat lawatan yang indah seperti lawatan Pulau, Laut, Tasik, Kebun Kopi, Lawatan Budaya dan lawatan peninggalan Tsunami.

Salah satu Pulau yang ramai dikenal oleh para pelancong adalah pulau Weh atau juga dikenal dengan sebutan pulau Sabang. Sebenarnya sebutan yang tepat bukanlah pulau Sabang akan tetapi Bandar Sabang, kerana Bandar Sabang ini terletak di pulau Weh. Pulau ini terkenal dengan kecantikan semulajadi dan laut yang berwarna biru.

Selain pulau Weh Aceh juga memiliki pulau-pulau yang tak kalah indahnya dari pulau Weh seperti Pulau Banyak, Pulau Aceh dan Pulau Simeulue. Apabila tuan/puan ingin melawat pulau-pulau indah ini Banyak travel agency di Aceh yang menawarkan pakej-pakej percutian ke pulau-pulau ini yang boleh tuan/puan pilih.

Bagi tuan/puan yang ingin melakukan perjalanan ke bumi Aceh, Kami syarikat Percutian Aceh yang berlesen yang menyediakan banyak pakej percutia atau pakej lawatan ke Aceh yang sangat menarik. Pakej Percutian Aceh yang kami sediakan meliputi Pakej Lawatan Bandar Aceh, Aceh Besar, Pulau Weh Sabang dan Lawatan Aceh lainnya.

Harga Pakej Percutian Ke Aceh Dan Sabang yang kami tawarkan kepada tuan/puan adalah harga pakej lawatan yang berpatutan dan tidak ada cost tersembunyi didalamnya sehingga pelancong yang menggunakan service kami merasa selamat.

Bagi tuan/puan yang akan melawat ke Aceh dan Sabang dapat melihat highlights/senarai tempat-tempat lawatan menarik di Aceh dan Sabang dibawah ini:

Masjid Raya Baiturrahman,
PLTD Apung,
Muzium Tsunami,
Kerkoff Memorial,
Muzium Aceh,
Gunongan,
Putroe Phang Park,
Monumen Tsunami Perahu di atas rumah,
Ratu Safiatuddin Park,
Pantai Syiah Kuala,
Pantai Alue Naga,
Taman Hutan Bandar.
Pantai Ulee Lheue
Muzium Cut Nyak Dhien
Pasar Kek Tradisional Lampisang
Pantai Lampuuk
Pantai Lhoknga
Masjid Lhoknga
Sea Side Beach Park
Pantai Pasie Jantang
Pantai Lhong
Puncak Geurutee
Pengebumian Massal Tsunami
Ladang Tarik
Pantai Ujong Batee,
Fort Indra Patra,
Pantai Ujong Kareung
Lamreh Hill,
Fort Inong Bale,
Fort Iskandar Muda,
Pantai Lhok Mee,
Pantai Blang Ulam,
Pantai Ujong Batee Puteh,
mata air panas Ie Suum,

Untuk memilih pakej percutian ke Aceh Dan Sabang yang kami tawarkan sila klik pada tajuk yang sudah kami sediakan di bawah ini . Bila tuan/puan klik salah satu tajuk anda akan di arahkan pada pakej percutian Aceh yang telah anda pilih dengan penjelasan dan aturcara yang lebih terperinci disertai dengan gambar tempat lawatan-lawatan yang ada dalam pakej percutian tersebut.

Jom Lihat pakej percutian ke Aceh Dan Sabang menarik dari kami dibawah ini :

~ Aceh Travel Agent Dan Percutian Murah Ke Aceh 3 hari 2 malam
~ Percutian Aceh Sabang & Melihat Dolphine 3 hari 2 Malam
~ Pakej Melancong Ke Aceh Dan Pulau Sabang 3 Hari 2 Malam
~ Pakej Percutian Aceh 4 hari 3 Malam
~ Percutian Ke Aceh dan Sabang 4 hari 3 malam
~ Percutian Aceh Sabang & Melihat Dolphine 4 hari 3 Malam
~ Pakej Percutian Ke Aceh 5 hari 4 Malam
~ Pakej Lawatan Ke Aceh Dan Sabang 5hari 4malam
~ Percutian Aceh Sabang & Melihat Dolphine 5 hari 4 Malam
~ Lawatan Aceh Sabang & Takengon 5 Hari 4 Malam
~ Pakej Kembara Aceh Takengon 6 Hari 5 malam
~ Pakej Tour Takengon & Lawatan Kebun Kopi 7hari

Bila tidak ade pakej yang anda ingini atau yang tidak sesuai yang kami sediakan pada daftar di atas anda boleh menghubungi kami untuk menempah pakejnya kepada kami.

Syarikat Percutian Ke Aceh Dan Sabang yang kami urusi juga menyediakan perkhidmatan lain seperti :

~ Sewa Kreta atau pengangkutan murah di Bandar Aceh
~ Sewa Kreta di Sabang
~ Perkhidmatan Sewa Kreta Murah di Banda Aceh (Pikap-Hantar) transfer-in/out Airport
~ Voucher Penginapan Hotel Murah Bandar Aceh & Sabang

Syarikat Percutian Ke Aceh Dan Sabang yang kami urusi juga menyediakan artikel menarik tentang Percutian Aceh dan Activity menarik di Aceh yang dapat and abaca dibawah ini :