Pakej Lawatan Ke Aceh Dan Sabang 5hari 4malam

Aturcara Lawatan –

Hari Pertama : Ketibaan – Lawatan Bandar Aceh ( Mt, Mm )

Setibanya anda di lapangan terbang Sultan Iskandar Muda, anda akan dijemput oleh perwakilan dari syarikat ACEHTOURBUDGET.COM di sana. Selanjutnya naik kendraan wisata dan melawat ke lokasi perkuburan massal tsunami di Siron. Perjalanan dilanjutkan menuju bandar Aceh. Sesampainya di bandar Aceh anda akan : — Melawat muium Aceh — Melawat Taman Gunongan dan Putro Phang — Makan tengahari di restoran tempatan — Daftar masuk hotel — Melawat desa Lampulo untuk melihat kapal nelayan di atas bumbung — Melawat Masjid raya Baiturrahman — Makan malam di restoran tempatan — Memulakan membeli belah di kedai souvenir Jalan Syafiatuddin — Selepas itu balik ke hotel untuk berehat.

Hari Kedua: Bandar Aceh – Pulau Sabang ( SP,MT,MM )

— Sarapan pagi di hotel — Daftar keluar hotel — Menuju pelabuhan ulee-lheu untuk ke Sabang dengan ferry cepat — Melewati The Monument RI 001 Seulawah (Replika cikal bakalnya pesawat Garuda Indonesia) — Singgah di bukit View Balohan — Melawat Benteng Jepun — Melawat Balohan View dan Pantai Sumur Tiga — Makan Tengah hari di restoran tempatan — Daftar masuk hotel — Melawat tugu I love sabang — Makan malam di restoran tempatan — Memulakan membeli belah di pasar bandar Sabang.

Hari Ketiga : Lawatan Sabang Seharian Penuh ( SP, MT, MM )

— Sarapan pagi di hotel — Menuju Pantai Iboih — Singgah di Rujak Aceh ( Personal ) — Melawat tugu 0 / ZERO KiloMeter — Naik Glass Botom boat tour keliling pulau Rubiah ( OPTIONAL ) — Melawat pantai ujung karang dan gua sarang — Daftar Masuk hotel — Makan malam di restoran tempatan — Memulakan membeli belah khas bandar Sabang — Kembali ke hotel & Berehat

Hari Keempat : Sabang – Lawatan Bandar Aceh ( SP, MT, MM )

— Sarapan pagi di hotel dan packing barang-barang — Menuju pelabuhan Balohan untuk kembali ke banda Aceh dengan ferry cepat — Melawat PLTD Apung Desa Punge Blang Cut (Kapal pembangkit listrik seberat 2000 Ton yang terdampar di tengah perumahan padat penduduk) — Melawat Taman Edukasi Tsunami — Melawat mesjid Baiturrahim, satu-satunya mesjid yang terselamatkan dari bencana Tsunami — Melawat Muzium Tsunami — Melawat Rumah Tcut NyakDhien — Melawat Pantai Lampuuk — Makan tengah hari di Restoran pantai Lampuuk — Melawat mesjid Lampuuk, salah satu bangunan yang terselamatkan dari bencana Tsunami — Membeli cake di Lampisang — Memulakan membeli belah di pasar Aceh — Makan malam di restoran tempatan — Selepas itu balik ke hotel untuk berehat.

Hari Kelima : Hotel – Lapangan Terbang ( SP )

— Sarapan pagi di hotel dan packing barang-barang. — Daftar keluar hotel hotel — Bertolak ke bandara Sultan Iskandar Muda untuk berlepas pulang dengan kenangan istimewa dari Aceh.

Pakej Termasuk :

 • Pengangkutan + Driver & Petrol ( Private Tour ) Sepanjang hari
 • Penginapan di hotel pilihan ( 4Malam )
 • Pemandu pelancongan ( 15 UP ) dibawah 15 orang – Driver cum guide
 • 4X Makan pagi, 4x Makan Tengah hari, 4x Makan Malam
 • Tiket lawatan seperti di dalam jadual perjalanan
 • Ferry cepat ke Sabang Return
 • Parking + Mineral water
 • Boat kaca ke pulau Rubiah

Pakej Tidak Termasuk :

 • Perbelanjaan pribadi
 • Tiket penerbangan
 • Tips & Tour tambahan
Button%2BChat%2Bvia%2BWhatsapp - Pakej Lawatan Ke Aceh & Sabang 5 hari 4 malam